Ana içeriğe atla

MERAKLI MİNİK

Çoğu zaman evde çocuğumuzla ne yapsak, ne oynasak diye düşünüp dururuz. Zaten çocuklara, ne kadar çok olursa olsun, bir türlü oyuncakları yetmez.

Dikkat ettiyseniz çocuklar, gördükleri çoğu şeyi kendileri yapmak ve olaylara bir şekilde müdahil olmak isterler. Hamur yoğururken, ev süpürürken, çamaşır asarken, bir şeyi keser veya dikerken nasıl da heveslenirler ve bir işin ucundan tutmaya çalışırlar. Biz onların fıtratlarını bozmazsak eğer, onlar hayatları boyunca soru soracaklar, sorgulayacaklar, kafa yoracaklar ve yeni şeyler üreteceklerdir. Onların bu davranışları bana göre hazırcılığa başkaldırıdır. Meraklı Minik dergisini, hazırcılığa başkaldırının ilk adımı olarak çocuğunuza sunabilirsiniz.

Hiç duymayanlar için yazayım. Nedir bu Meraklı Minik?
Meraklı Minik TÜBİTAK'ın aylık çıkan erken çocukluk dergisidir. (Fakat ben kızıma yaklaşık 12 aylık olduğundan beri alıyorum.)





Dergi içeriğinde her ay farklı bir konu işlenmekte, renkli ve eğlenceli görsellerle o konu açıklanmaktadır. Ek olarak o konu  ile alakalı eşleştirme kartları, renkli çıkartmalar, masa oyunu ve maket bulunmaktadır. Ayrıca dergi içerisinde alternatif kitap, etkinlik ve oyun önerileri de bulunmaktadır.

Derginin en sevdiğim yanlarından biri de içerisinde gerçek resimlere de yer vermesidir.










Bunun yanı sıra dergide, kendiniz bir kitap oluşturmak üzere bir hikayecik bulunmaktadır.




Son olarak, çocuğunuzla beraber hazırlayabileceğiniz o ayın teması ile alakalı, eğlenceli, iştah açıcı bir tarif de   derginin ilerleyen sayfalarında yerini almaktadır.


Keyifli okumalar...











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLİ UMRECİLERE TAVSİYELER

Bu yazıyı yazmamdaki amaç, bebekle umreye gidecek olanları, tüm söylenenlere rağmen biraz cesaretlendirmek ve ne yapmaları gerektiği konusunda yardımcı olmaktır. Bana "Pişman mısın, bebekle çok zor olmuştur" diyorlar. Kişi, oralara gider de pişman olur mu hiç! Bence hayatın her döneminde, ne zaman imkan olursa hiç tereddüt etmeden gitmeli insan, Allah kolaylığını verir elbet. Hem "Şüphesiz, zorlukla beraber bir kolaylık vardır" ayetiyle müjdelemiyor mu bizi Rabbimiz? Güzel düşünelim ki güzel olsun, gönlümüzce olsun her şey. Aksi takdirde benim gibi söylenenlere kulak asıp vazgeçme aşamasına kadar gelebilirsiniz. Şükürler olsun ki böyle bir hatadan döndüm ve Rabbim bana, oraları görmeyi nasip etti. Gelelim umre yolculuğumuza: Umre için yola çıktığımızda kızımız 21 aylık idi ve aylardan şubat idi. Öncesinde ufak çaplı bir araştırma yaptım. Kızım için hazırlayacağım eşyaları listeledim. Fazla kıyafet götürmeye hiç gerek yok. Mekke'de çamaşırlar çok hızlı bir

ERKEN ÇOCUKLUKTA MASTÜRBASYON VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

"Mastürbasyon (kendi kendine doyum), 3-5 yaşlar arasında sık rastlanan bir davranıştır ve çocuğun kendi bedenini tanıma eyleminin bir parçasıdır." diyor Haluk Yavuzer   Çocuğu Tanımak ve Anlamak   adlı kitabında. Gerçekten de öyledir. Çocuklarınızı dikkatli izlediyseniz, cinsel organlarına önce tesadüfen dokunduğunu, onu fark ettikçe dokunma isteklerinin artığını görmüş olmalısınız. Bu aşamada 'çek elini oradan, ayıp, terbiyesiz' diyerek ellerine vurmadıysanız ve zorla bu davranıştan vazgeçirmeye çalışmadıysanız bir süre sonra oraya olan aşırı ilgisinin kendiliğinden kaybolduğunu görürsünüz.

GEBELİKTE 2'Lİ VE 3'LÜ TARAMA TESTİ

Gebelikte yapılan 2'li ve 3'lü tarama testleri, anne karnındaki bebekte görülebilecek kromozomal hastalıkların tespit edilmesi için yapılır. Bu hastalıkların başında da Down Sendromu gelir. Son zamanlarda özellikle de muhafazakar kesimlerde, bu testlere karşı aşırı ön yargıların bulunduğuna şahit oluyorum. Bunun sebebi ise; bu testlerden çıkabilecek olası olumsuz sonuçların kürtaja sebep olabileceğidir ve gerçeklik payı da vardır. Peki "bebeğim engelli olacaksa hiç doğmasın" diye düşünen bir anne, sağlıklı doğacak sandığı bebeği  engelli doğduğunda ne hissedecek? Büyük bir şok geçirme ve ardından bebeği reddetme ihtimali yüksek. Sonuç böyle olacaksa engelli bebeklerin, anne karnında yaşamına son verilmesi gerektiğini söylemiyorum ve böyle bir şeyi asla tasvip etmiyorum. Zira şer bildiklerimizde hayır, hayır bildiklerimizde şer vardır.